Преустановяването на специализираната операция за защита на Донбас е възможно само ако Киев

...
Преустановяването на специализираната операция за защита на Донбас е възможно само ако Киев
Коментари Харесай

Путин спира армията при изпълнение на добре известните руски искания

Преустановяването на специализираната интервенция за отбрана на Донбас е допустимо единствено ако Киев спре да води война и извърши добре известните съветските претенции. Това е декларирал Владимир Путин по време на диалог с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Информацията за диалога идва от пресслужбата на Кремъл.

Руският водач е удостоверил готовността на Москва за разговор с украинските управляващи и с задграничните сътрудници, само че е подчертал, че Киев протака договарянията и употребява времето за прегрупиране на силите.

Путин също по този начин изрази вяра, че украинските договарящи на новата среща " ще покажат по-конструктивен метод, като напълно вземат поради зараждащите действителности ". Припомняме, че за трети кръг диалози са планувани за на следващия ден, 7 март.

" Руските въоръжени сили вършат всичко допустимо, с цел да запазят живота и сигурността на цивилното население, а ударите по места се правят извънредно против военната инфраструктура ", е подчертал още съветският президент. Путин е декларирал и тезата, че дейностите на националистическите и неонацистките обединения са изключително жестоки и цинични. Радикалите употребяват цивилни жители като жив щит, в това число чужденци, които в действителност са взети за заложници, добави президентът.

От своя страна турският водач е изразил подготвеност да спомага за спокойно споразумяване на спора в Украйна, оповестяват още съветските медии. Ердоган е повторил апела си да се подхващат незабавни дейности за преустановяване на огъня, да се отворят филантропични коридори и и да се подпише спокойно съглашение.

Както означават от Кремъл, Ердоган е разкритикувал кампанията за дискриминиране на съветската просвета и нейните дейци, която набира скорост на Запад.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР